tel.: (094)340-20-36 lub 342-56-31 fax (094)340-20-36

sp10koszalin@wp.pl ul. Chopina 42, Koszalin, 75-567

sp10

Przepis

1. Podaj nazwę potrawy

2. Wymień składniki potrzebne do wykonania potrawy oraz podaj ich ilości (np.: 1 szklanka, 200 ml, 30 dag ….)

3. W punktach podaj kolejne czynności sporządzenia potrawy,  używając czasowników w bezokoliczniku (dodać, wymieszać)  lub czasowników w pierwszej osobie liczby mnogiej (dodajemy, mieszamy) w trybie rozkazującym (dodaj, wymieszaj).

4. Warto również podać: czas przygotowania potrawy, przybory i narzędzia potrzebne do jej przygotowania, sposób podania przygotowanej potrawy.

Kryteria sukcesu

„+” jeżeli spełniono wymaganie

„-„ jeżeli nie spełniono wymagania

Nazwa potrawy

 

Składniki

 

Jednostki miar, wag lub objętości przy każdym składniku

 

Sposób przygotowania

 

Jedna, właściwa forma czasowników

 

Poprawność ortograficzna

 

Poprawność interpunkcyjna

 

Poprawność językowa

 

Inne

poczta

edziennik

wakacje
ocenianie_ksztaltujace
sus

bezpieczna_szko-a    jesz   mleko_w_szkole

www.sp10koszalin.pl